Življenje z ortodontskim aparatom | Medical Dentistry
Ortodontski aparat

Življenje z ortodontskim aparatom

Samo lepljenje nosilcev na zobe, sicer traja nekaj časa, vendar je to brezbolečinski postopek. Občutek pritiska in manjša preobčutljivost zob se lahko pojavi v prvih dneh zdravljenja, kar je popolnoma normalno, kajt ustna se morajo navaditi na novo napravo (tujek). Navadno ta preobčutljivost in napetost izveni v nekaj dneh.


Vaši zobje se bodo učinkovito premikali in nesnemni ortodontski aparat deluje 24 ur na dan. Ko se začetni žični lok segreje na telesno temperaturo, bo začel izvajati blago silo na zobe in lahko se pojavi prehodna občutljivost zob, ki se kaže kot nežen pritisk. Če je občutljivost prevelika, si lahko pomagate s protibolečinskimi tabletami, ki vam jih svetujemo. Hkrati se prehranjujte z mehkejšo hrano in se izogibajte tršim delcem. Testenine, juhe, sladoled so zelo primerni dokler občutljivost ne izveni. To je normalno ne glede na izbrano vrsto ortodontskega aparata. Sedaj imate tujek v ustih in telo potrebuje nekaj časa, da se nanj navadi.

Večina se navadi na ortodontski aparat v dveh tednih. V začetku svetujemo uporabo zaščitnega voska, da se sluznica lažje prilagodi in navadi na novost v ustih. Še posebej ga uporabljajte ponoči med spanjem.

Ortodontski aparati so narejeni da zdržijo marsikatero silo, vednar se raje izogibajte trši hrani, ki lahko poškoduje nosilce ali loke. Odsvetujemo žvečenje gumijastih bonbonov, lešnikov, orehov, gumijastega roba pice, skorje kruha, lizik in trdih bonobonov.

Redno obiskujte specialista ortodonta na naročene termine, kajti redni pregledi so izredno pomembni pri napredovanju ortodontskega zdravljenja.

Izredne težave so pri ortodontskem zdravljenju zelo redke, vendar če niste sigurni o poteku zdravljenja, ali se vam je snel nosilec, ali se vam je izstaknil žični lok, nas le pokličite in se bomo po potrebi dogovorili za kontrolni pregled.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.