Prihajajo zalivke z neomejeno življenjsko dobo | Medical Dentistry
zalivke

Prihajajo zalivke z neomejeno življenjsko dobo

Znanstveniki z londonske univerze kraljice Mary so odkrili nov material za zobne zalivke, ki so ga že razglasili za revolucionarnega. Nove zalivke imajo po trditvah znanstvenikov tri pomembne prednosti:

  1. Nov material za zalivke ne služi le kot polnilo za nastalo votlino, ampak hkrati tudi pozdravi zob. Po besedah profesorja Roberta Hilla, so revolucionarne nove zalivke iz biokompatibilnega kompozitnega materiala, ki začne v zobni votlini sprožati minerale, kot so fosfor, kalcij in fluoridi, s pomočjo katerih začne zobno tkivo tvoriti nove minerale in se na ta način pozdravi.
  2. V nasprotju z ostalimi zalivkami, nov material ne pušča niti najmanjšega prostora med polnilom in zobom, tako da bakterijam v celoti onemogoča, da bi se začele razmnoževati pod zalivko.
  3. Znanstveniki zatrjujejo, da bo imela takšna zobna zalivka praktično neomejeno življenjsko dobo in je po določenem času ne bo potrebno zamenjati, kot se to dogaja z zalivkami, ki so trenutno v uporabi. Po zagotovilih raziskovalcev tudi ni nobenih možnosti, da bi zalivke odpadle.

»Nov material bo povsem spremenil zobozdravstveno dejavnost,« je napovedal profesor Hill. Nove zalivke naj bi predvidoma začeli uporabljati v naslednjih treh letih.

Vir: Daily Mail

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.