Zeleno, ki te ljubim, zeleno | Medical Dentistry
chlorella

Zeleno, ki te ljubim, zeleno

Kot bi bilo včeraj, se spomnim našega starega domačega termometra. Prepričana sem, da ste imeli vsi podobnega. Podolgovatega, ozkega, steklenega, s komaj vidnimi številkami in plastičnim rumenim pokrovčkom. Spomnim se, kako sta mami ali babi vedno zelo previdno ravnali z njim in kako si kot otrok nikoli nisem smela sama izmeriti temperature. Lahko bi ga polomila in bog ne daj kakorkoli prišla v stik z živim srebrom. »To je izredno nevarno,« so me svarili in že zelo zgodaj sem se naučila: živo srebro = slabo.

A kljub temu so bili to v zobozdravstvu drugi časi. Tako so me en dan svarili, kako zelo nevarno je živo srebro, že naslednji dan pa so me peljali k zobozdravniku, ki mi je zaradi kariesa naredil ‘zvezdico’. Takšno lepo, srebrno in sijočo – amalgamsko, seveda.

Amalgam, ki se uporablja v ‘črni’ plombi, je v uporabi že več kot 165 let. Po nekaterih statistikah naj bi ga uporabljalo 75 odstotkov zobozdravnikov. V povprečju to zlitino sestavlja 50 odstotkov živega srebra, ki se v obliki hlapov dokazano sprošča iz amalgama. Koncentracije so še posebej visoke med vstavljanjem plombe in pri njeni zamenjavi. Obdelava s svedri namreč vodi v nastanek zelo majhnih delčkov amalgama, kar močno poveča skupno površino zlitine in s tem izpostavljenost živemu srebru.

Kljub vsem previdnostnim ukrepom, ki se jih zobozdravstvene ordinacije poslužujejo pri menjavi amalgamskih zalivk, je velika verjetnost, da bo prišlo do vdihavanja določenih hlapov skozi nos. Da se živo srebro ne bi uskladiščilo v telesu, pred in po posegu priporočamo jemanje alg Super Chlorella tablets (Diet- Food), ki imajo sposobnost vezave težkih kovin v svojo strukturo.

Alga Chlorella je najbolj raziskano in analizirano živilo v naravni medicini in je poznano kot najmočnejše naravno odvajalo strupenih snovi iz telesa. Deluje tako, da v telesu nase veže vse toksine, ki jih najde v krvnem obtoku, in jih skupaj z blatom spravi tja, kamor sodijo. To je zunaj telesa. Hkrati je Chlorella tudi odličen vir beljakovin in kot takšna predstavlja dobro alternativo mesu, ribam in jajcu. Je polna železa, vitaminov B 1, B 6, B 12 in vitamina C, zato je nepogrešljiva tudi pri urejanju prebave, uravnavanju sladkorja v krvi in odpravljanju utrujenosti. Zaradi velike vsebnosti klorofi la je učinkovita tudi pri razstrupljanju jeter in krvnega obtoka ter ustvarjanju zdrave črevesne fl ore. Diet-Food Chlorella tablete najdete tudi v Dentoteki. Sestavljene so iz stoodstotne chlorelle, zato nimajo stranskih učinkov. Pakiranje vsebuje 375 tablet, priporočamo pa vam jemanje pet do deset tablet na dan.

V obdobju odstranjevanja amalgamskih zalivk priporočamo, da spijete vsaj dva do tri litre čiste vode na dan, zagotovite telesu dovolj mineralov in vitaminov ter dva dneva pred predvidenim posegom ter štirinajst dni po menjavi jemljete gojene kvalitetne alge vrste Chlorella (dnevno do deset tablet). Tako boste telesu pomagali izločiti kovine, ki se med brušenjem sproščajo in naložijo v telesu. Takoj po odstranitvi zalivke žvečite pet tablet Chlorella alg najmanj pet minut ter jih nato izpljunite in z vodo temeljito izperite usta.

Sliši se, kot bi bile te vsestranske zelene tablete čarobne. A vendar ne moremo zanikati, da je narava že velikokrat priskrbela rešitev za naše težave, zato bi bila res škoda, da se je ne bi poslužili.

Monika Benedičič, organizatorka Dentoteka

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.