Včasih je bolje oditi | Medical Dentistry
Vcasih je bolje oditi_Perko020

Včasih je bolje oditi

Že v prejšnji številki je Matej zapisal, da je ne samo dobro, ampak dobrodošlo narediti odmik od vsakodnevnega življenja. Takoj po dveh dneh, ko sva kovala načrte za prihodnost, sem se z družino usedel na avion in odletel na Tajsko za dobre tri tedne. Tam je poletje z lepimi 32 in več stopinjami Celzija, morje in plaže na dlani, predvsem pa drugačna energija v zraku. Niti za trenutek ni bil vklopljen TV in otroci niso gledali risank, poslušali smo glasbo in z največjim veseljem sem zamudil sendvič afero. Ves čas sem delal 4–5 ur na dan, posvečal sem se urejanju knjige, prevedli jo bomo namreč v tuje jezike, ter pripravi videov za pomemben projekt, ki ga z Matejem pripravljava za zobozdravnike. Zanimivo je, kako se lahko človek, ko ga ne obremenjujejo dnevne obveznosti, lahko posveti delu in sprosti kreativno energijo. Človek se, kljub temu da dela, napolni z energijo in predvsem stopi v pristen stik s samim seboj. Očitno le drži modrost, ki pravi, da kdor se počuti osamljenega, težko funkcionira v odnosu. Trenutki kreativnosti so pravzaprav hrana za dušo in ne smemo jih zanemarjati. Kot pravi Erik, naš »chef« Tamana, včasih je bolje bistro zapreti za en teden in v miru postaviti smernice kot pa delati od jutra do večera kot hrček na svojem kolesu, dokler ne slišimo, da je sosedo kar naenkrat kap ali je nenadoma zbolela za rakom ipd. Predvsem je pomembno, da v dobi nespametnih telefonov in asocialnih omrežij ne zaplavamo v fantazijske svetove, temveč dvignemo glavo z ekrana ter živimo v svetu, ki je okoli nas. Pred približno šestimi meseci sem izbrisal vse aplikacije, vezane na konstantno buljenje v ekran, in povem vam, da sem zelo razbremenjen. Toplo priporočam. Pisanje ni namenjeno podpiranju lenobe, da se razumemo. Namenjeno je reevalvaciji odnosa do sebe, okolja in dela ter vabi na preizkus enomesečne odsotnosti iz omrežij. Se bosta kar naenkrat pojavila višek časa in osamljenost?

Želim vam veliko uspehov pri odstranjevanju motečih dejavnikov in posvečenosti v odnosu do sebe, okolja in dela.

Najboljši kreativni rezultat odmika na Tajsko je pa pregovor, ki ga nisem nikjer prebral, četudi je morda bil že zapisan poprej. Glasi se: »Ne rastejo samo otroci, rastejo tudi starši.«

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.