Ustna higiena na dopustu | Medical Dentistry
shutterstock_603854591

Ustna higiena na dopustu

Vsakodnevna ustrezna ustna higiena je najpomembnejša dejavnost za ohranjanje zdravih zob in dlesni. Redno in temeljito čiščenje vam bo prihranilo veliko nevšečnosti in roko na srce tudi denarja za nove zalivke, koreninska zdravljenja in druge posege v ustih. Če torej pravilno skrbimo za svoje ustno zdravje, prihranimo kar nekaj denarja za naš poletni dopust.

Potovalni set za brezskrben poletni dopust

Na dopustu so kljub temu, da smo omejeni s količino prtljage, obvezni del le-te pripomočki za ustno higieno. S seboj je najbolje vzeti potovalni set, v katerem sta ščetka in zobna pasta. Priporočamo, da ga shranite na lahko dostopnem mestu. V ročni torbici kadar potujete z avtomobilom in v ročni prtljagi kadar leteti. To je še posebej pomembno pri daljših poletih kadar nam pripomočki lahko pridejo prav celo večkrat. Na poletih naj bo zobna pasta v majhni embalaži, saj tako narekujejo varnostni ukrepi na letalu. Etui za ščetko naj bo zračen in takoj ko je mogoče, ga odstranimo, da se ščetka posuši.

Sestavite svoj potovalni set za brezskrbni poletni dopust

Zobna nitka naj ne poči na dopustu

Zelo uporaben pripomoček, ki ne zavzame veliko prostora, je zobna nitka. S seboj jo lahko vzamemo v majhni škatli ali vpeto v praktična držala, ki olajšajo čiščenje medzobnih prostorov. Za čiščenje medzobnih prostorov priporočamo tudi medzobne ščetke. Te zelo dobro odstranijo ostanke hrane iz medzobnih prostorov in ne zavzamejo veliko prostora v osebni prtljagi.

Priročna škatla za shranjevanje medzobnih ščetk TePe

Poskrbimo za higieno rok

Kadar si na poti umivamo zobe, poskrbimo naprej za higieno rok. Naj vas opozorimo, da na potovanjih, kjer voda ni pitna, ta prav tako ni primerna za umivanje zob. Potrebno je uporabiti ustekleničeno vodo ali jo prekuhati. Če drugače ne gre, lahko uporabimo tudi ustno vodo, seveda kot dopolnilo oziroma, če si ni mogoče drugače očistiti zob. Za potovanja se v vašo torbo poda tudi ustna pena, ki poleg dobrega zadaha uravnava pH v ustih in tako ščiti zobe v trenutkih, ko jih ne moremo poščetkati.

Ustna pena SPLAT Oral Foam

Običajno v tujih, oddaljenih krajih pripomočkov, katerih smo navajeni, ni mogoče kupiti, zato le obiščite Dentoteko in se dobro pripravite na vaš poletni dopust.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.