Stopili smo v korak s časom … | Medical Dentistry
invisalign

Stopili smo v korak s časom …

… in dobili smo Invisalign.

Z veseljem oznanjam, da od marca naprej na naši kliniki uporabljamo za zdravljenje ortodontskih nepravilnosti tudi termoplastične aparate INVISALIGN. Dolgo časa smo namreč poslušali čudovite zgodbe o njih, in ker se za urnim vrancem vedno dviga prah, je bilo zgodb o teh nevidnih aparatih vedno ogromno. Dokler nas niso prehiteli vrli sosedje in nam končno ponudili zadevo. Medtem smo preverili, kako deluje konkurenca, in se na žalost pošteno opekli. Izgubili smo zaupanje v tovrstno zdravljenje in spet tiščali glavo v pesek. Dokler ni prišla v Ljubljano zelo dobra prijateljica Dalia iz Vilne in mi odprla oči ter razložila bistveno prednost te mehanike. Bingo. Ni več poti nazaj in takoj bomo začeli.

Invisalign je na ameriškem tržišču že dolgo časa, ideja, s katero so prišli na ortodontsko prizorišče na začetku stoletja, je fenomenalna. Z morfingom iz začetnega do končnega stanja so naredili serijo prozornih aparatov, s katerimi nato v nekajtedenskih razmikih postopno premikamo zobe iz začetnega do končnega položaja. S 3D-tehnologijo, ki je trenutno največji bum v zobozdravstvu, se je postopek diagnostike, načrtovanja in izdelave aparatov tako skrajšal, da je ta tehnologija prevladala. Še okoreli zvezdasti velikani (ortodontska podjetja) se sedaj počasi približujejo tem novostim.

Ker je tehnologija veliko uporabnikom omogočila dostop do ortodontskega zdravljenja, se je tudi razvijala izredno hitro, tako da lahko govorimo že o pravi revoluciji, ki z zamikom prihaja tudi k nam. Seveda ni vse zlato, kar se sveti, in še vedno je specialist ortodont tisti, ki naj postavi diagnozo in predstavi načrt zdravljenja, vendar je lahko sedaj postopek hitrejši in predvsem enostavnejši za uporabnika (pacienta).

Že sedaj se lahko naročite na pregled, na katerem vam bomo še podrobneje predstavili ta način zdravljenja, do poletja 2017 pa lahko izkoristite tudi 35-odstotni popust na aparate Invisalign.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.