Prvi v Sloveniji! | Medical Dentistry
invisalign2

Prvi v Sloveniji!

Spet smo postavili mejnik v slovenskem ortodontskem prostoru. Kot že davnega leta 2011 sem prvi v Sloveniji začeli uporabljati nevidni incognito nesnemni ortodontski aparat, ki se ga namesti na notranjo stran zob. Takrat je bila to velika revolucija pri zdravljenju zobnih in čeljustnih nepravilnostih. Ne le pri nas, tudi v bližnji okolici se je ta način zdravljenja počasi prebijal do specialistov. Seveda je sedaj to že standard v številnih ordinacijah, ki se ukvarjajo z zdravljenjem položajnih nepravilnosti zob in čeljusti.

Tokrat smo ponovno stopili v ospredje v našem prostoru, in sicer s 3D-digitalizacijo ortodontskega načrtovanja. Kot smo omenili že v prejšnjih številkah našega Novičnika, smo začeli uporabljati svetovno znane termoplastične prozorne aparate Invisalign. Tehnologija pri teh aparatih se je v zadnjih desetih letih tako razvijala, da počasi postajajo prihodnost ortodontskega zdravljenja. Njihova največja prednost je digitalno zajemanje diagnostičnega študijskega modela, kar pomeni, da s posebno kamero pridobimo številne posnetke, ki jih nato računalnik sestavi v 3D-model. Slednjega s posebnimi visokotehnološkimi programi obdelamo do te mere, da sestavimo idealen končni rezultat in na podlagi simulacij izdelamo termoplastične prozorne aparate, s katerimi pripeljemo zobe v novi, pravilnejši položaj. Revolucijo predstavlja to, da ne potrebujemo nadležnega odtiskovanja s posebnimi in problematičnimi masami, pri katerih je bilo izredno težko zagotoviti natančno repliko vseh zob. S 3D-kamero lahko v primeru netočnosti sken enostavno popravimo ali v trenutku naredimo novega. Obdelava tega je tako že na začetku bistveno enostavnejša, izdelava aparata pa hitrejša.

Veseli nas, da tako še naprej ostajamo vodilni na področju ortodontije v Sloveniji in bližnji okolici. Brez vas, dragi gosti Ustne Medicine, to ne bi bilo mogoče. Hvala vam za zaupanje in se že veselimo vašega obiska!

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.