Prva zobna ščetka | Medical Dentistry
prva-zobna-scetka

Prva zobna ščetka

Kar nekaj spominov imam na to, kako me je mami “mučila” vsak večer v kopalnici, ko je zelo temeljito ščetkala moje zobe. Skoraj vse do osnovne šole. Pa tudi po tem je še nekaj časa zelo strogo nadzorovala, kako sama opravljam to nalogo … Danes sem ji za to nadvse hvaležna.

S ščetkanjem pri otroku začnemo takoj, ko izraste prvi zobek. Takrat je najbolje pričeti s solo ali čopasto ščetko. To je TePe Tuft zobna ščetka, ki jo lahko uporabljamo tudi pri ustni higieni z zobnim aparatom. Omogoča nam, da očistimo zobek vse okrog in okrog. Takrat še ni potrebno uporabljati zobne paste.
Če s čopasto ščetko ne bo šlo, lahko poskusite za začetek tudi z naprstnikom. Tega imamo na voljo v kompletu z 99 % naravno zobno pasto. Silikonski nastavek za prst s ščetinami omogoča, da pomasiramo dlesni ob ščetkanju prvih zob. Zobna pasta pa je obogatena s kalcijem in hidroksiapatitom, ki krepita zobno sklenino.

Vsekakor pa vam predlagam, da otroka čim prej navadite na zobno ščetko. Kot prva je odlična TePe Mini x-soft ščetka, ki ima na koncu zoženo obliko glave ščetke. Zobno ščetko lahko prilagodimo situaciji v ustih tako, da vrat ščetke segrejemo pod vročo vodo, upognemo v želen položaj ter ohladimo v mrzli vodi.

 

Ko je v ustih že nekaj mlečnih zobkov, je smiselno začeti z nitkanjem in to navado pri otroku vzpostaviti že v samem začetku. Za boljšo zaščito

čez dan pa priporočamo ustno peno za otroke, ki mehča zobne obloge in tako olajša čiščenje oziroma ščetkanje.

 

 

       Mini floser

    Čopasta zobna ščetka

   TePe Select Mini

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.