Prerojeni (prenovljeni) v pomlad | Medical Dentistry
UM-prenova-2

Prerojeni (prenovljeni) v pomlad

Končno je nastopila pomlad in s tem prave temperature, manj oblačil in daljši dnevi. To radost je čutiti tudi v prostorih Ustne Medicine, saj kar poskakujemo na poti do ordinacij. Korak je postal lahkoten. Pa vendar, če pogledamo v zaodrje, bi ugotovili, da se je pomlad naše klinike v bistvu začela že lansko leto, konec poletja. Namesto jesenskih in kasneje zimskih oblačil, smo si nadeli zaščitna delavna oblačila, kapo je zamenjala gradbeniška čelada, namesto dežnika smo prijeli krampe in lopate. Zgodila sta se namreč dva ključna dogodka. Ker je t.i. krize konec, je na vseh ravneh možno zaznati sproščeno brbotanje in rast in tako se je tudi hotel Slon odločil, da bo povečal število sob. Ker bo postal hotel s 5-imi zvezdicami, mora neizbežno uporabiti prostore naše klinike. Sovpadajoč s tem, so tudi našemu namenu in viziji postali prostori pretesni, uvajanje novih digitalnih tehnologij poleg visokih investicij zahteva tudi več prostora in odločitev o selitvi je bila vzajemna. Zahvalila bi se predvsem direktorju hotela Gregorju Jamniku ter njegovim sodelavcem, Marjanu in Alojzu ter njihovim snažilkam, ki so nam v teh letih stali ob strani ter pomagali kakorkoli je to le bilo mogoče. Želimo jim, da bi šla prenova čimbolj gladko, s čimmanj zapleti.
Za nami je izredno stresno obdobje urejanja novih prostorov, ki so po 8 mesecih praktično gotovi in čakajo na tehnični prevzem. V preteklosti smo vas v anketi vprašali, kje bi želeli doživeti svojo zobozdravstveno izkušnjo v primeru, da se bomo preselili. Več kot 90 %, od nekje 500 oseb, je odgovorilo, da bi si želeli, da Ustna Medicina ostane v centru. In v centru bo ostala. Natančneje, od meseca maja ste vabljeni na Slovensko cesto 54. To je tista črna stolpnica, ki se ji je včasih reklo Avtotehna in, ko boste v prtličju pritisnili 2. nadstropje, vas bo dvigalo pripeljalo v nove prostore vaše klinike.

Kaj pomenijo novi prostori za vas?

V prvi vrsti nam je pomembno, da se bistvo Ustne Medicine, ki smo ga gojili na Nazorjevi preseli tudi na novo lokacijo. Glavne tri vrednote nas vodijo še naprej, prav tako trije Hipokratovi reki, vendar s tremi glavnimi spremembami. Prva je ta, da je prostora za vaše bivanje pri nas sedaj dvakrat več, saj smo ustnemu zdravju po novem namenili 500 kvadratnih metrov površine. Prav tako smo podvojili število ordinacij, tako bomo lahko skrajšali čakalne dobe, ki so za koncept celostnega zobozdravstva postale predolge. Poleg tega se bomo lotili organizacijske posodobitve, ki jo bomo pričeli uvajati nemudoma po selitvi. Ta vam bo prihranila čas, ko boste pri nas. Tako mi kot vi, si ne želimo, da čakate predolgo pred vrati ordinacije. Vaš čas cenimo enako, kot ustno zdravje. No, saj ne, da smo v dosedanjih prostorih kršili časovne normative, vendar bomo imeli sedaj še več fleksibilnosti.

Naslednja izboljšava, ki jo boste deležni je sprejem. Ker ne maramo čakalnic, vi pa prav tako ne, smo obstoječo, t.i. dnevno sobo reorganizirali in iz tega za vas zelo pomembnega prostora, umaknili vse operacije, ki jih v sproščenem prostoru naj ne bi bilo. Tako se bodo vsi protokolarni dogodki, kot so urejanje terminov, telefoni in finance umaknile iz dnevne sobe v za to namenjene prostore. V dnevni sobi vas tako čaka osvežilna pijača, kava, čaj, revije in knjige, prijetna glasba, otroški kotiček za igrive duše, vse skupaj v modernem ambientu. Diši kot nov avto in čaka, da mu vpihnemo dušo.

Tretja pridobitev je vezana na rojstvo koncepta digitalnega zobozdravstva, različico katerega smo, kot prvi uvedli v Sloveniji in bo sedaj lahko razprl svoja krila. To nam omogoča zobni laboratorij, ki je prav tako dobil svoje mesto v novih prostorih. Digitalno podprto zobozdravsto pomeni za vas verjetno vse, kar ste v preteklosti pogrešali pri zobozdravniku. Manj časa na stolu, manj neprijetnih občutkov zaradi odtiskovanja z žlicami, mikroskopska natančnost začasnih in končnih protetičnih rešitev in predvsem predvidljivo dolgoročno ustno zdravje.


Dragi gostje Ustne Medicine, dobrodošli v novi eri dobre zobozdravstvene usluge. Vedite, da ne bomo nikoli tako zaposleni ali utrujeni, da si ne bi vzeli časa za vaše znance, prijatelje ali sorodnike, ki morda še niso izkusili naše “roke”. Povabite jih k nam. Vendar ne na stari naslov. Slovenska 54, 2. nadstropje, novi tempelj vašega ustnega miru.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.