Prave odločitve, za prave navade | Medical Dentistry
vagaterianstvo

Prave odločitve, za prave navade

Če zjutraj začnemo dan pozitivno, se nadaljuje vse gladko. So sicer stvari na katere ne moremo vplivati, več pa je takšnih, na katere lahko. Večina med nami si vsako jutro privošči kavo za tisto prvo energijo, tisti prvi jutranji Kick. Ali je to res pravilna izbira? Kolikokrat smo že slišali, da kava na prazen želodec nikakor ni priporočljiva in, da je prej potrebno pojesti zajtrk. Kava seveda lahko sledi. Zase sem bil vedno prepričan, da se prehranjujem dokaj zdravo, ker ne uživam hitre prehrane, ocvrtih jedi, veliko mesa in mlečnih izdelkov, ker kupujem hrano na tržnici in vsaj dva krat dnevno pojem uravnotežen topel obrok. Danes ugotavljam, da to zdaleč ni dovolj, kljub dejstvu, da je človeški organizem kot stroj , ki neverjetno dobro funkcionira in ima sposobnost samozdravljenja. S pravimi odločitvami kaj, kdaj in koliko hrane pojemo, telesu pomagamo, da nam služi najbolje.
Vsak dan si moramo nuditi pet obrokov: zajtrk, dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica in večerja. Ob tem pa ne smemo pozabiti na fizično aktivnost (vsaj 30 minut dnevno). To mora biti na začetku odločitev, vse dokler ne postane navada. Vsi vemo, da so bile vse naše navade na začetku samo odločitve. Ko tisti tihi glas reče: »Ah danes nimam časa za zajtrk, bom samo požirek kave«, ali »Za kosilo bom kar sendvič«, nam izrečeno postane navada, da zmoremo skozi dan tudi brez zajtrka, tudi brez kosila in zvečer pojemo preobilno večerjo, ki ne dopušča drugega kot počitek na kavču – telovadili bomo seveda jutri.

Kadar že zjutraj začnemo prav, pa lahko naš dan zgleda drugače. Budilko si nastavimo 30 minut prej in se s tem izognemo jutranjemu stresu zaradi pomanjkanja časa. Privoščimo si dober zajtrk ali pa si naredimo bogat beljakovinski smoothie. Od doma gremo nekaj minut prej zato, da si lahko v miru privoščimo jutranjo kavo ali čaj, ali pa samo klepet z osebo, ki jo srečujemo vsak dan in nikoli nimamo časa vprašati: »Kako ste«?

Zavestne odločitve nam tako zmanjšajo stres, pripomorejo k izbiri zdrave prehrane, nudijo možnost fizične aktivnosti. Posledično pa prijaznost do sebe in drugih, občutno pripomorejo k boljšemu življenju. Zaradi pravih navad je vse to lažje. Seveda je enostavneje spremeniti navade, če ti kdo pomaga.

V Tamanu vam bomo z veseljem priskočili na pomoč, da bodo vaše odločitve postale vsakodnevne navade – tiste, ki so predmet prehrane in prijaznosti (odnosov). Že zjutraj vam ponujamo sveže iztisnjene sokove iz ekološkega sadja in zelenjave, kateri vas bodo bolj prebudili kot kava in bodo poskrbeli za dober začetek dneva. Za malico si lahko v službo odnesete ekološki sendvič. Za kosilo, se nam lahko spet pridružite in izberete kosilo iz ekoloških sestavin. Ko končate službene obveznosti, je čas za malico ali zgodnjo večerjo, ki vas ne bo obtežila. Naša hrana je lahka, z nizkim glikemičnim indeksom. Vsak obrok pa je uravnotežen. Ker v Tamanu razmišljamo o celostni, uravnoteženi prehrani naših gostov, smo pripravili T-abonma. Produkt, ki vam bo pomagal iz vaših navad preiti v zdrav življenjski slog. Tudi prehrana med delovnim časom ne bo več nujno zlo, ampak prijetna pavza, ki vam bo vzdignila delovno vnemo zaradi česar se boste skozi celi dan počutili bolje. Kaj je najpomembnejše ob tem? Pridobili boste zdrave navade za vaš življenjski vsakdan in ob tem veliko naredili za svoje zdravje in dobro počutje. Povprašajte za T-abonam v Tamanu, na Nazorjevi 3 v Ljubljani ali nas kontaktirajte na info@taman-organic.si.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.