Optimizacija časa je pomembna vrlina | Medical Dentistry
1

Optimizacija časa je pomembna vrlina

Življenje je ubralo zelo hiter tempo, ne glede na starost smo bolj ali manj vsi zelo obremenjeni. Dandanes že otroke, ki bi se morali igrati in živeti otroško sproščen začetek življenja na tem planetu, vpisujemo v vrtce, ki imajo vsaj en tuji jezik, če ne celo dva. Pa takoj na plavanje, plezanje, ples itd. Sprašujem se, kaj drugega s tem v resnici dosežemo kot prezgodnje podočnjake. Menim, da smo izgubili občutek za vrednost časa in samo še begamo levo in desno. Očitna je to cena ‘razvoja’ družbe, živeče v dobi informacijskih tehnologij. Namen tokratnega uvodnika je osvetliti dejstvo, da je čas, ki ga namenimo sebi, dragocen in z zelo visoko kotira v naših življenjih. Ker imamo kliniko tudi v Novem mestu, lahko primerjamo odnos do časa na Dolenjskem in v Ljubljani. Ugotavljamo, da je Dolenjska bistveno bolj dosledna pri prihodih na rezervirane termine kot Ljubljana z okolico. Lahko bi si to razlagali s hitrejšim tempom življenja v prestolnici ali enostavno s tem, da ljudje na Dolenjskem bolj cenijo čas drug drugega. Očitno je v Ljubljani več bolnih otrok, poleg tega so delodajalci bolj kruti in čez noč nalagajo zaposlenim nemogoče količine dela. Treba je povedati, da smo zobozdravniki socialno inteligentni ljudje/bitja, ki hitro zaznamo, ali je to le izgovor, ker je v Ljubljano prišla megla in se nam zjutraj ne ljubi vstati, ali je res tehten razlog za tem. Navsezadnje vsak pozna svojo resnico in ni namen razglabljati o tem. Kar vam želim sporočiti, je, da nam prestavljanje ali odpovedi terminov v zadnjem hipu povzroča veliko dela in zmede pri organizaciji dela. Ne le da smo se mi na ta termin temeljito pripravili, vaša odpoved oškoduje še človeka, ki bi ravno tako potreboval našo pozornost in mora na to čakati mesec ali dva, saj je čakalna doba pri nas zelo dolga, četudi za samoplačniško dejavnost. Ko se te situacije pojavijo, jih poskušamo reševati s klicem tistih, ki so v vrsti, vendar saj veste, kako je z organizacijo časa v zadnjem trenutku v času, v katerem živimo.

Dosledna organizacija svojega časa je ključna tudi za bistveno manj stresa, zato nam vsem želim, da se bi tudi v Ljubljani približali temu, kar se že dogaja na Dolenjskem.

 

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.