Obdržite svoje zobe vse življenje! | Medical Dentistry
shutterstock_207855889

Se ne morete sprijazniti z dejstvom, da ste na stara leta obsojeni na izgubo zob? Pravilno!

Kar več kot 80% Slovencev prizadenejo vneta obzobna tkiva! Ne bodite med njimi in preverite, kolikšno je vaše tveganje za razvoj parodontalne bolezni, še danes! Odgovorite na nekaj kratkih vprašanj v nadaljevanju in si pridobite oceno vašega tveganja za izgubo zob, ki vam jo pošljemo na elektronski naslov.

Z vprašalnikom vam bomo dali odgovor, kolikšno je vaše tveganje za izgubo zob!

 

1. Kolikokrat dnevno si umivate zobe?

2. Kako pogosto uporabljate nitko?

3. Kako pogosto obiščete zobozdravnika?

4. Se soočate s katero izmed spodaj naštetih težav?

5. Ste kadilec/-ka?

6. Kakšen je vaš življenjski slog?

7. Ali ste v preteklosti opravili natančen pregled zdravstvenega stanja dlesni?


 

Pogosto pri ljudeh velja prepričanje, da s starostjo nastopi tudi izguba zob in posledično se moramo sprijazniti z zobnimi protezami. Dejstvo je, da se temu lahko izognemo, če dovolj zgodaj začnemo pravilno skrbeti za dlesni, saj so bolezni le-teh glavni krivec za kasnejšo izgubo zob! Do izgube zob, zaradi parodontoze pa ne pride samo v starosti, mnogi se s težavami krvavečih in občutljivih dlesni ter izgube zob, srečajo že v srednjih letih.

Opažate med umivanjem zob kri na zobni ščetki ali med slino? Čas je, da ukrepate!

Če zobnih oblog z redno ustno higieno ne odstranimo temeljito, se pričnejo škodljive bakterije razmnoževati in s sproščanjem toksinov napadejo celotno telo. Imunski sistem telesa pa se na okužbo odzove z vnetjem.

Najprej so na udaru dlesni in to bolezensko stanje strokovno imenujemo gingivitis, nato sledijo obolenja ostalih podpornih tkiv, predvsem kosti. To stanje imenujemo parodontalna bolezen. Bakterije pa se ne zadovoljijo samo s povzročanjem škode v ustih. Skupaj s svojimi odpadnimi produkti (toksini) vdrejo v krvni obtok in pričnejo zastrupljati celo telo.

Razvoj parodontalne bolezni

Parodontoza se ne pojavi nenadoma. Gre za dolgotrajen proces, ki traja več let. Tako začetne kot napredovan stopnje lahko zaustavimo in preprečimo nadaljevanje razvoja bolezni, ki vodi v izgubo zob. Začetne stopnje preprečimo z ustreznim čiščenjem zobozdravnika in lastne dobre ustne higiene, o kateri vas pouči naše strokovno osebje. Napredovane oblike parodontalne bolezni pa v Ustni medicine ustrezno zdravimo z laserjem, ki globinsko in dolgotrajno odstani bakterije iz obzobnih žepov. Z nadaljno ustrezno ustno higieno, ki jo izvajate doma in ob podpori našega osebja, zagotavljamo dolgotrajne rezultate in popolno zaustavitev parodontalne bolezni.

Parodontalna bolezen je popolnoma ozdravljiva in skorajda brez posledic, če jo odkrijemo pravočasno! Zato, ne spreglejte morebitnih kvavečih dlesni, saj so te prvi resen znak, da morate nekaj storiti.

V Ustni Medicini s sodobnim pristopom odkrivamo in posledično tudi zdravimo obolela mesta, kjer so bakterije načele vaše dlesni ali celo prodrle globje v tkivo in tudi v telo. Le s pravilno diagnozo lahko posameznika s parodontalno boleznijo primerno usmerimo ter mu predpišemo ustrezno zdravljenje. Najočitnejši znak vnetih obzobnih tkiv so krvaveče dlesni in poglobljeni obzobni žepi, ki jih lahko odkrije le zobozdravnik ali ustni higienik z natančnim merjenjem globine teh obzobnih žepov.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.