Brez LASERJA ni sodobnega zobozdravstva | Medical Dentistry
lasersko-zobozdravstvo

Brez LASERJA ni sodobnega zobozdravstva

Neboleče terapije, hitrejše celjenje, protivnetno delovanje, manjše tveganje za zaplete

Laser je nepogrešljiv medicinski pripomoček, ki tudi v zobozdravstvu izboljšuje in olajšuje številne posege. Svetloba, ki jo proizvaja, deluje le na točno določena zobna tkiva. Preostala tkiva v okolici pušča popolnoma nedotaknjena in zagotavlja natančnost posega. Prav zaradi te lastnosti je uporaba laserja več kot dobrodošla, saj so posegi prijetnejši in prijaznejši.

Kdaj se poslužujemo laserske terapije?

  1. Ali vas ob misli na zvok turbine že zaboli? Laserska terapija je dokazano prijetnejša kot uporaba skalpela ali svedra. Terapija ni popolnoma neboleča, zato za vsak slučaj dodamo manjši odmerek anestetika. Je odlična izbira za vse, ki ne smejo prejeti anestezije. Je pa misel na posege brez svedra in skalpela mamljiva, kajne? Slednja pripomočka na vašo željo v Ustni medicini nadomestimo z laserjem, kadar je to mogoče. Največkrat je laserska terapija v ta namen uporabljena pri otrocih. Še vedno pa je uporaba svedra in skalpela v nekaterih primerih neizbežna.
  2. Tkiva se po posegu celijo hitreje, posegi so manj invazivni. Posegi z laserjem so gostom občutno prijaznejši kot klasične metode uporabe svedra oz. skalpela. Laserska natančnost omogoča plastno odstranjevanje tkiv ter posledično zagotavlja hitrejše celjenje tkiv.
  3. Uničuje bakterije in deluje protivnetno. S posebnimi nastavitvami laser doseže globoko dezinfekcijo tkiv ter spodbuja njihovo celjenje.
  4. Je popolnoma varen za uporabo. Laserska svetloba ob pravilno usmerjenem žarku deluje specifično in je neškodljiva do sosednjih tkiv, ki jih ne želimo zdraviti. Previdnost pa nikoli ni odveč, zato vam pred posegom vedno namestimo zaščitna očala.
  5. Tveganje za zaplete, kot so krvavitve in okužbe, je manjše. Po koncu posega na mehkih tkivih dosežemo strjevanje krvi – koagulacijo. Prepreči se nadaljnje krvavenje ter ustvari pregrado med telesom in okoljem.


Vpišite e-mail naslov na katerega vam pošljemo brezplačno e-knjigo, v kateri boste izvedeli vse in še več o LASERSKI TERAPIJI – najsodobnejšem pristopu zdravljenja in estetike.


 

Kako vam lahko laser pomaga pri zdravljenju parodontalne bolezni?

Parodontalna bolezen je vnetje dlesni, kosti, korenine zoba in vezivnega tkiva, ki povezuje korenino s kostjo. Gre za okužbo z zelo agresivnimi bakterijami, ki od telesa zahtevajo večji davek, kot si večina ljudi predstavlja.

»Vam krvavijo dlesni? Imate slab zadah? Ne odlašajte z obiskom!«

Ostanki hrane, ki jih s ščetkanjem ne odstranite, spodbudijo razrast bakterij. Nanje se telo odzove z vnetjem, ki se v začetni fazi kaže kot vnetje dlesni (gingivitis). Pozneje se razvije vnetje ostalih podpornih tkiv, ki učvrščujejo zobe v usta (parodontalna bolezen). Kost, ki obdaja korenino zoba, začne gniti in izgine do te mere, da zobje postanejo majavi ter na koncu izpadejo. S pomočjo laserske terapije učinkovito odstranimo bakterije in zaustavimo bolezen ter preprečimo njeno nadaljevanje, ki sčasoma vodi k izgubi zob.

Preprečite napredovanje vnetja in izgubo zob! Zaustavite parodontalno bolezen in pozdravite prizadeta obzobna tkiva.

 

 

Uporaba laserja v estetske namene

Laser ima poleg uporabe v zdravstvene in zobozdravstvene namene zelo širok spekter uporabnosti na področju estetike obraza. Omogoča učinkovite in dolgoročne rezultate, vsi posegi pa so neinvazivni. Na eni strani govorimo o uporabi laserja z namenom odstranjevanja motečih elementov, kot so dlačice in žilice na obrazu, na drugi strani pa ga uporabljamo tudi kot sredstvo za osvežitev in pomladitev kože, saj laser s svojimi žark vzpodbuja nastajanje naravnih telesnih sestavin kot je hialuronska kislina in kolagen.

 

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.