Nov začetek, nov družinski član | Medical Dentistry
shutterstock_753367378

Nov začetek, nov družinski član

Vsako leto z možem narediva kratek pregled preteklega leta in si za prihodnje zastaviva nove cilje, ki so v skladu z osebnimi vrednotami in vlogami, ki jih imamo v življenju. Letu 2018 bom prvič dodala tudi novo vlogo – postala bom mama.

Tako, kot lahko načrtujemo novo leto, velja tudi za nosečnost. Veliko je govora o folni kislini, železu, zdravi prehrani in telovadbi. Vse to igra ključno vlogo v nosečnosti, vendar v Dentoteki opažamo, da se (pre)malo bodočih mamic posveti tudi ustnemu zdravju pred in med nosečnostjo.

Če opažate kakršnekoli znake vnetja dlesni, in načrtujete prihod dojenčka, vam svetujem pregled obzobnih tkiv z računalniško sondo. Zelo pogost pojav med nosečnostjo je namreč vnetje dlesni, v kombinaciji s parodontalno boleznijo pa to nikakor ni dobro – ne za mamico, ne za dojenčka. Dokazano je, da obstaja kar 7,5krat večja možnost prezgodnjega poroda zaradi parodontalne bolezni.

Pomagate si lahko z odlično ščetko za dlesni, kjer so ključne podaljšane ščetine. V tem obdobju ne smemo imeti izgovorov, da ne nitkamo. Če vam res ne gre, oziroma je nitkanje oteženo zaradi zobnega aparata ali protetičnih nadomestkov, pa je to smiselno obdobje za nakup zobne prhe in sonične ščetke.

Prav tako moramo biti pozorne na kalcij, kar 99% ga je v naših kosteh in zobeh. Bodočim mamicam ga v času nosečnosti in dojenja velikokrat primanjkuje, kar privede do bolj krhkih zob. V takšnem primeru je odlična zobna pasta Organic, ki je obogatena s kalcijem in je 99% naravna.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.