Stari strahovi danes niso več aktualni | Medical Dentistry
zobozdravnik

Stari strahovi danes niso več aktualni

Klinika Ustna Medicina slovi po inovativnih pristopih, in to ne le pri uporabi in razvoju najnovejših materialov ter terapevtskih postopkov, temveč tudi ko gre za uvajanje mehkih komunikacijskih veščin. Za slednje je ključno izobraževanje ljudi z željo, da bi bili čim bolj pripravljeni na zobozdravniški poseg.

Stara šola zobozdravnikom ni dopuščala, da bi svoje znanje o ustnem zdravju ljudem predstavili na razumljiv način. Poleg tega je čustveno in komunikacijsko oviro v odnosu zobozdravnik-pacient predstavljala tudi ‘huda bolečina’, ki je bila posledica bolezni ali posega v ustih. Izum lokalnega anestetika in njegova množična uporaba je bil ključen dejavnik pri zbliževanju dveh oseb v terapevtskem odnosu. Tako je bilo prvič mogoče zobozdravnika obiskati povsem mirno, brez nekajdnevne predhodne paralize in obujanja slabih spominov.

Verjemite, da se celo zobozdravniki bojimo zobozdravstvenih posegov, kar nakazuje kolektivni strah, ki se je dodobra ugnezdil v našo podzavest. To čustvo nam kot pacientom preprečuje trezen razmislek pri odločanju za prave in načrtovane posege v ustih. Zelo pogosto želimo na hitro opraviti s to nadlogo in se vrniti v ustaljen vsakdanjik. Poleg tega je zobozdravstvo v zadnjih letih zelo napredovalo in uporabniki storitev smo izgubljeni med najrazličnejšo ponudbo in možnostmi, ki jih imamo za vzpostavljanje svojega ustnega zdravja. Iskreno povedano, smo tudi zobozdravniki zmedeni, saj denimo samo na področju zobnih vsadkov teoretično izbiramo med 2200 različnimi modeli. Samo predstavljajte si, kako težko se je odločiti za posamezno nadomestitev zoba in potem odgovoriti na pacientovo vprašanje, zakaj smo izbrali ravno ta implantat. Sodobno zobozdravstvo se je razvilo do te mere, da boste ob obisku desetih različnih zobozdravnikov verjetno dobili vsaj pet različnih načrtov. In mogoče so vsi čisto dobri, mogoče pa tudi ne.

Poudariti želim, da nikar ne odlašajte s terapijo, saj stari strahovi danes niso več aktualni. Vabim vas, da se o tem prepričate na lastne oči oz. občutke.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.