Moja najhujša nočna mora | Medical Dentistry
obisk-zobozdravnika

Moja najhujša nočna mora

Prvi obisk pri zobozdravniku

Otroci se ob novici, da so jih starši naročili pri zobozdravniku kar nekako prestrašijo. Sprva jim je mogoče še všeč ideja, da so že tako veliki in grejo pokazati svoje zobke, a bolj ko se véliki dan približuje, vse več je strahu v njihovih kosteh. To lahko povem iz lastnih izkušenj.

Ko sem bila stara 5 let, sem prvič obiskala zobozdravnika. Na to so me doma dalj časa pripravljali in bila sem zelo pogumna. Vsem okoli sebe sem z veseljem razlagala, da grem k »takemu posebnemu stricu, ki popravlja zobe«.

Prišel je dan, ko smo se s starši odpravili do ordinacije. Navdajali so me mešani občutki. Po eni strani sem komaj čakala, da vidim zobozdravnika, ki je bil v mojih očeh kot nekakšen čarodej, po drugi pa me je že malo zvijalo v trebuhu. Ko smo vstopili v čakalnico, sem kmalu zaslišala brnenje in šumenje. Srce mi je začelo hitreje utripati. Predstavljati sem si začela vse čudne stroje, ki jih uporabljajo za tistimi vrati in prav nič več nisem bila vesela, da sem tam. Nato so se vrata odprla.

Zobozdravnikova asistentka je poklicala moje ime in poti nazaj ni bilo več. Stopila sem proti njej in pred sabo zagledala prostor z belimi stenami in omaricami, na sredini pa je stal moder stol. Obnemela sem in kar stala. Slišala sem asistentko, ki me je božala po rami in govorila: »Nič se ne boj. Vse bo v redu.« Pogledala sem mami in ji odkimala, z močnim strahom v očeh. S težavo so me prepričali, da sem vstopila. Šele ko so mi pokazali, kakšno štampiljko bom dobila, sem zbrala pogum.

Ves strah pa je izpuhtel, ko je do mene stopil prijazen zobozdravnik in me med pregledom zob ves čas zabaval. In ko je bilo vsega konec, sem prijazno in ponosno odskakljala po štampiljko metuljčka, pozdravila ter hitro stekla vsem povedati, kako zelo zabavno je pri zobozdravniku.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.