Gradnja tima! | Medical Dentistry
Uvodnik novičnik

Gradnja tima!

 

Že tradicionalno se v mesecu juniju ekipa Ustne Medicine odpravi na letni teambuilding. Kar me vsako leto obda z navdušenjem, pa tudi začudenjem, je atmosfera, ki se ustvarja pred tem zelo zaželenim dogodkom. Kljub temu da ekipo sestavljajo odrasli ljudje, se nekje mesec dni prej pa vse do dogodka v prostore in pogovore priplazi tista »komaj čakam« in »kako bo super« anticipacija.

Atmosfera pričakovanja, kot da se nam obeta končni izlet v sedmem razredu osnovne šole. Še en dokaz, da je biti samo odrasel dolgočasno.

Pa smo šli … V prekrasnem okolju srednjeveškega Motovuna in še lepšem doživetju hotela Roxanich smo se družili tako, kot se na žalost (pa tudi na srečo) v delovnem okolju ne utegneš.

S Sebastjanom še kar naprej vztrajava pri samo enem teambuilding pravilu. Teambuilding mora imeti svoj pravi pomen in ne sme biti/postati izključno prikladna zadeva. Zato smo se letos oddaljili od v prejšnjih letih prisotnih klasičnih predavanj in se osredotočili na delavnice, brainstorming ter klasično komunikacijo. S poudarkom na »ne pretiravaj«!

Tako smo izvedli zares nujno potrebne uvide v naše delo ter odnose, ki jih gojimo z vami. Kako izboljšati telefonsko komunikacijo z gosti in vašo pot z nami. Iskali in našli smo, kot bi opisal avtor knjige Broken windows, Broken business, Michael Levine, razbita stekla, ki se pojavljajo v vsakdanu Ustne Medicine. Na nekatera nas (in za to se vam ponižno zahvaljujemo) opozorite tudi vi, dragi gosti.

Ni problem človek, ki dela napake. Problem je človek, ki jih – ali zaradi malodušja ali pa zaradi čiste ignorance ter ponosa – ne namerava popraviti.

Na teambuildingu smo si iskreno nalili čistega vina in se brez občutka krivde pogovarjali predvsem o vedenjskih napakah ter možnostih in strategijah za njihovo izboljšave/odpravo. In s tem istim vinom nazdravili v imenu vsega dobrega, kar že počnemo.

Celotno dogajanje smo ovekovečili tudi z globoko filozofijo, predavanjem, ki ga je na nek način izvedla celotna ekipa Ustne Medicine, z imenom 12 pravil za preprečevanje nereda v življenjih nas in gostov Ustne Medicine. Podloga za to predavanje sta bili nedavno izdana knjiga kontroverznega kliničnega psihologa in filozofa Jordana B. Petersona ter vsesplošna modrost slovenskega filozofa Slavoja Žižka. Glavna sporočila tega prispevka in nekaj, o čemer lahko razmisli vsak bralec; vedno govori resnico oziroma vsaj ne laži IN sledi pomembnim in NE prikladnim stvarem.

Teambuilding je bil in ostaja uspešnica tega leta. Predvsem zaradi dejstva, da se vsi v Ustni Medicini zavedamo našega glavnega poslanstva in razloga za dejstvo, da smo skupaj, in to je; gosti ste na prvem mestu, odnosi med člani ekipe sledijo takoj za tem. Oziroma, kar je dobro za nas, ni nujno maksimalno dobro za vas.

V vsakem primeru vam za konec svetujem dve stvari; preberite si knjigo 12 Rules for Life avtorja Jordana B. Petersona in obiščite vsaj enkrat Wine & Heritage Hotel Roxanich v Motovunu. Ne bo vam žal …

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.