Dva za ceno enega | Medical Dentistry

Dva za ceno enega

Nekaj več kot pol leta v Ustni Medicini uvajamo nov koncept dela, ki temelji na sodelovanju dveh zobozdravnikov v enih ustih. To ne pomeni, da imate štiri roke istočasno v ustni votlini, pač pa, da dva terapevta sprejemata odločitve o poteku vašega zdravljenja ter tako avtomatično vsi, tako vi kot mi, prejmemo drugo mnenje. Hkrati lahko kakšen bolj zapleten načrtovani postopek izvede tisti z več izkušnjami na tem področju.

Pravzaprav razmislek dveh strokovnjakov združuje tudi dvoje izkušenj, ki so navsezadnje ključne za spravljanje teoretičnega znanja v resničnost, tj. v tem primeru v vaša usta, drži pa za vsa področja, s tem se zagotovo strinjamo. Načrte zdravljenja usmerjamo v daljno prihodnost, ne samo za 10 do 15 let, ampak za vse vaše življenje. Izkušnje, podprte s teorijo, omogočajo terapije, ki se skozi leta le dopolnjujejo, kar pomeni, da ne izgubljate svojih zob oz. je dolgoročna prognoza za vsak zob posebej podana že na začetku. Ker so usta zelo dinamično okolje, so za tak uspeh obvezni redni kontrolni pregledi pri zobozdravniku in ustnem higieniku, to je treba poudariti.

Tovrstna usmeritev je nastala ob ugotovitvi, da smo pri težjih primerih, pri katerih je posvet s kolegi nekaj povsem običajnega, opazili, kako konstruktivno se rešujejo zadeve, pri katerih bi bil en sam zagotovo izgubljen. Takega pristopa je deležen sleherni obiskovalec naše klinike in po testnem obdobju sistem zelo dobro deluje in se tudi uradno uveljavlja. Še vedno seveda velja, da se kompleksnejše rehabilitacije rešijo s konzilijem vsaj polovice od nas.

Res je, da smo dandanes vsi zelo previdni pri plačevanju storitev in da nas slabe izkušnje iz preteklosti nas lahko ovirajo pri pravih odločitvah. V zobozdravstvu trenutno resnično vlada kaos in prepričan sem, da ste popolnoma zmedeni in ne veste, komu bi verjeli. Upam, da sem v tem kratkem besedilu konkretno utemeljil položaj naše klinike in pokazal, da se pri nas lahko zgodi le prava pot. Slednja je sicer pogojena s stanjem, v katerem ste prišli, vendar se do danes še ni zgodilo, da ne bi našli primerne in za vas sprejemljive rešitve.

Želim vam veliko pravih odločitev, v primeru svojih ust pa pomislite, kako želite žvečiti v starosti, tudi če ste danes stari le dvajset let!

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.