CELOVIT ČLOVEK – Imeti sebe rad | Medical Dentistry
življenje

CELOVIT ČLOVEK – Imeti sebe rad

Pred letom dni me je pot pripeljala na Ustno Medicino, k dr. Sebastijanu Perku. Kmalu je rešil mojo 14-letno težavo s sinusi, ko je odkril, da bolečina v tem predelu izvira iz zob. Ob njegovem odkritju sem dobila zaupanje vanj in ostale zaposlene, ter se podredila priporočenemu zdravljenju zob.

Beseda je dala besedo, da sem dr. Perku povedala za svoje življenjsko poslanstvo; pomoč ljudem pri osvobajanju. Ozavestila sem ga skozi svoje težke poškodbe in bolezni, zadnja je bila rak. Tako sem v reševanju sebe napisala in izdala tri knjige, doštudirala triletno šolo za bioterapevte – terapevte karmične diagnostike, postala theta healing terapevtka ter učiteljica shakti danca ali joge plesa. Leta 2009 smo ustanovili Mavrično Sonce, društvo za osebnostni razvoj in začeli izvajati svetovanja ter učiti posameznike in skupine na poti do Celovitega človeka. Najin pogovor je obrodil sadove v obliki mojega sodelovanja na team buildingu kolektiva Ustne Medicine.

Rdeča nit predavanja so bile smernice do celovitosti, ki zajemajo več plasti človeka. Osnova je fizično zdravje, ki se gradi s prehrano, gibanjem in pravilnim dihanjem. Ko telo na določenem delu pokaže znak, ki odstopa od dobrega počutja, nas s tem želi opozoriti, da nekaj ni v redu z delovanjem organizma. Indijska medicina s 6000-letno tradicijo pozna šest stopenj bolezni, pri kateri je rahlo napenjanje v trebuhu že prva stopnja. Na žalost pa ljudje zahodnega sveta dopustimo, da bolezen pride do pete ali celo šeste stopnje in nas večinoma reši le uradna medicina s posegi v telo. Ob skrbi za fizično telo je nujno poskrbeti tudi za to, da je um osvobojen tisočerih misli, strahov, zamer in občutkov krivde. Spregovorili smo o tem, da so vsa obsojanja uničujoča in je že vsaka groba izjava ter misel energijski napad. Ob zavedanju, da je vsaka misel energija, je smiselno misli uporabljati bolj zavestno. Um mora postati služabnik in ne vladar posameznika. Močan je rek: »Misli s srcem!«, ki nas opozori na to, kaj je za nas v danem trenutku najboljše. Največjo moč pa ima odpuščanje, ki nas pripelje do svobode in notranjega miru. Spoznanje, da je življenje duhovno učenje in nas uči sprejemanja vseh ljudi takšnih, kakršni so, je bogastvo, do katerega je vredno priti.

To so utrinki predavanja, ki je udeležence popeljalo tudi skozi praktične izzive. Bila sem vesela sodelovanja in timskega duha, ki vlada med zaposlenimi, saj so mi na ta način pomagali, da so povedane besede dobile moč.

Srečno vsem, Majda Kovačec (pacientka Ustne Medicine)

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.