Beljenje zob za lep in zdrav nasmeh | Medical Dentistry
Beljenje zob

Beljenje zob za lep in zdrav nasmeh

Pravijo, da lep nasmeh odpira številna vrata, zato ne preseneča, da postaja beljenje zob vse bolj priljubljeno. Le kdo si ne želi lepega, zdravega in bleščečega nasmeha, ki nam daje samozavest in posledično vpliva na našo osebnost ter s tem tudi kvaliteto življenja?

Na barvo zob vpliva veliko dejavnikov. Genetika, proces staranja, degenerativne spremembe v razvoju zob, jemanje določenih zdravil v času razvoja zob (antibiotiki) in številne razvade (kajenje, kava, rdeče vino, čaj) so nekateri med njimi.

Veliko pacientov poskuša z raznimi belilnimi pastami in izdelki za domačo uporabo, ki so na voljo v drogerijah in na spletu, vendar z njimi ne dosežejo zadovoljivih rezultatov. Njihovo uporabo odsvetujemo, saj lahko nekakovostni izdelki poškodujejo sklenino in pustijo trajne, nepopravljive posledice.

Na kliniki Ustna Medicina vam svetujemo beljenje zob po sistemu ‘Opalescence’, ki mu zaupajo milijoni uporabnikov po svetu. To je sistem za beljenje zob, ki omogoča učinkovitost, varnost in dolgoročne rezultate. Glavna sestavina je karbamid peroksid, ki v postopku beljenja sprošča kisik. Ta prodira v sklenino in tako razbeli zabarvanost, pri tem pa ne poškoduje strukture zoba.

BELJENJE ZOB LAHKO POTEKA NA VEČ NAČINOV:

  • Beljenje zob doma

Na podlagi odtisa vam izdelamo posebno individualno nosilno opornico, v katero zvečer po navodilu zobozdravnika nanesete belilni gel in jo nosite čez noč. Vidni rezultati se pokažejo že po prvi noči. Običajno pa jo je treba nositi sedem do deset noči, da dosežemo želeni rezultat.

  • Beljenje zob v ordinaciji

Za takojšnji rezultat izvedemo beljenje v ordinaciji. Pri tem uporabljamo močnejše koncentracije belila, kot je belilo za domačo uporabo, in tako običajno v dveh ali treh zaporednih nanosih dosežemo želeni rezultat.

  • Kombinirano beljenje

Pri tem načinu gre za kombinacijo beljenja doma in beljenja v ordinaciji.

  • Beljenje posameznega avitalnega zoba

Zobje, ki so bili koreninsko zdravljeni, sčasoma potemnijo. V tem primeru izvedemo notranje beljenje, pri katerem v zob vstavimo belilni vložek in ga začasno zapremo. Belilni vložek menjamo na nekaj dni, dokler ne dosežemo želenega rezultata.

Pri postopku beljenja pa veljajo tudi določena pravila:

  1. Ustna votlina mora biti zdrava; to pomeni zdrava obzobna tkiva (dlesni), odstranjene zobne obloge in spolirani zobje, saniran karies ter ustrezno koreninsko pozdravljeni zobje.
  2. Belilo ne bo pobelilo plomb; torej je pred postopki beljenja potrebna zamenjava zabarvanih plomb z ustreznimi svetlejšimi.
  3. Po beljenju lahko pride do začasne prehodne preobčutljivosti zob.
  4. Za dolgoročne rezultate je potrebna brezhibna ustna higiena.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.