Beljenje zob za filmski nasmeh | Medical Dentistry
shutterstock_768062776_manjša

Beljenje zob za filmski nasmeh

V svetu, kjer smo obkroženi s pametnimi telefoni in družbenimi mediji, se je želja po popolnih belih zobeh hitro razširila. Vsak si želi zdravega, sproščenega, sijočega in tudi mladostnega nasmeha, ki ga s ponosom pokaže. Lep nasmeh pozitivno vpliva na to, kako se počutimo, na našo samozavest in počutje. Kar 64 % ljudi navaja barvo zob kot glavni razlog za samozavesten nasmeh, zato ni presenetljivo, da trend beljenja zob narašča.

In kako izbrati, kdo nam bo pomagal na poti k lepemu nasmehu? Beljenje zob se lahko opravi pri zobozdravniku oziroma ustnemu higieniku, vse pogosteje pa to storitev nudijo tudi kozmetični in frizerski saloni. Beljenje zob je postopek, pri katerem se uporabijo kemične snovi, kot sta vodikov in karbamid peroksid, ki vplivajo na zobna tkiva. Prav zaradi tega dejstva je smotrno, da postopek beljenja, ustrezno svetovanje glede ustreznosti načina beljenja za vas in oceno zobnih ter obzobnih tkiv pred beljenjem izvedejo osebe, ki imajo za to ustrezno strokovno znanje.

Od vseh možnih metod in načinov je najbolj zanesljiv, varnen in predvidljiv ta, ki združuje postopka beljenja v zobozdravniški ordinaciji ter vzdrževanje doseženih rezultatov doma. Tako vam zobozdravnik najprej z ultrazvočnimi inštrumenti temeljito odstrani trde in mehke zobne obloge ter po potrebi s peskanjem odstrani zabarvanja z zobnih površin. Nato se ustrezno zaščitijo dlesni, na zobe pa nanesejo geli, ki vsebujejo kemična sredstva za beljenje. Ta sredstva reagirajo s pigmenti, ki povzročajo manj bele odtenke in spodbudijo njihovo razgradnjo v procesu oksidacije, kar pripomore k svetlejši barvi. V istem dnevu se vzame odtis vaših zob, da v zobotehničnem laboratoriju izdelajo šablono, ki se popolnoma prilega vašim zobem in s pomočjo katere beljenje po navodilih zobozdravnika nadaljujete doma. V individualno šablono nanesete belilni gel in si jo namestite na zobe za toliko časa, kot vam je svetoval zobozdravnik.

Beljenje pa seveda ne zagotavlja 100 % varnosti. Zobje so lahko po postopku preobčutljivi, predvsem na mrzle dražljaje. Če se dlesni ne zaščiti ustrezno, jo lahko belilna sredstva poškodujejo. Zato je ključno, da je belilna šablona izdelana samo za vas in se natančno prilega vašim zobem. Velja izpostaviti, da belilna sredstva zalivk in prevlek ne morejo pobeliti in se lahko v želji prav po tem belilna sredstva pretirano uporablja. Ta ob prepogosti uporabi lahko povzročajo resnejše poškodbe zobnih tkiv.

 

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.