7 razlogov za ortodontsko zdravljenje | Medical Dentistry
Ortodont

7 razlogov za ortodontsko zdravljenje

1. OHRANITEV ZDRAVIH ZOB
Z natančnimi biološkimi premiki zob ohranjamo vaše lastne zobe in jih postavljamo na pravilno mesto, kjer nato opravljajo svojo primarno funkcijo, ki jim je namenjena že od nastanka. Idealno postavitev zagotovimo z natančno izdelanimi nosilci in visokotehnološkimi žičnimi loki, ki zagotavljajo fiziološke sile za premike zob v njihov optimalen položaj.

2. ESTETIKA
Vaši zobje so vaš odsev in z njihovo ohranitvijo ter pravilno postavitvijo lahko dosežemo individualen, vam idealno lasten estetski izgled. In kar je še pomembneje: dosežemo idealen odnos zoba in dlesni, kar se z ostalimi zobozdravstvenimi posegi skoraj vedno poruši ali je nemogoče doseči.

3. DOLGOROČNA OBSTOJNOST
Pravilna postavitev zoba v zobni lok mu zagotavlja idealno obremenitev in s tem tudi daljšo življenjsko dobo. Na ta način vaše zobe zavarujemo pred neželenimi pritiski in poškodbami, ki nastajajo na zobeh in nezdravljene povzročajo trajne deformacije ali izgubo zob.

4. BOLJŠA HIGIENA
Nepravilno postavljeni zobje onemogočajo optimalno čiščenje in pogosto se na stičnih mestih pojavlja zobna gniloba (karies) ali ob zobeh prekomerno nastaja zobni kamen in posledično parodontalna bolezen. S pravilnim položajem izboljšamo dostopnost pripomočkov za nego vaših ust in zmanjšamo količino bakterij v ustih, ki povzročajo karies in parodontalno bolezen.

5. POPOLN IN NATANČEN ODNOS Z DRUGIMI (SOSEDNJIMI /NASPROTNIMI) ZOBMI
Ena izmed zahtev za stabilnost celotnega žvečnega sistema je, da so zobje v pravilnem odnosu, tako med žvečenjem kot v fazi mirovanja. Napačen ali slab odnos med zobmi je poleg zobne gnilobe in bolezni obzobnih tkiv tretji razlog za izgubo zoba. Ker imamo vse moteče faktorje, ki vladajo v ustih pod kontrolo ali jih odpravimo, je ta odnos možno doseči in ga narediti kar se da popolnega.

6. OPTIMALNA PRIPRAVA
Velikokrat so preostali zobje v ustih nepravilno postavljeni in jih ni mogoče več optimalno oskrbeti. Z ortodontskim aparatom vaše poškodovane ali nefunkcionalne zobe ponovno postavimo v njihov prvotni položaj in jim povrnemo funkcijo, obliko in vrednost, ki so jo davno izgubili.

7. ZAŠČITA
Zaradi načina prehranjevanja in življenjskega stila so velikokrat zobje preveliki za čeljusti in to pripelje do tesnega stanja, odmikanja dlesni, poškodovanih in občutljivih zobnih vratov, prekomerno obrabljenih zob in v najslabšem možnem scenariju do izgube zoba. Z načrtovanimi ekstrakcijami odstranimo šibki člen in zagotovimo ostalim zobem optimalen položaj in daljšo življenjsko dobo ter jih zaščitimo pred neželenimi posegi.

Want to visit us?

Fill out the form and we'll call you back soon
 
 

Welcome to our holistic dentistry clinic!

The Medical Dentistry represents a completely new and different approach to patient treatment. To start with, we refer to everyone who wishes to begin their journey of oral care at our clinic, as our guests. We aim to make every guest who enters our clinic feel comfortable and safe, help them lose their fear of dentists and trust the professionals who will be handling their dental issues. The essence of our work is to raise the awareness of the general public about the importance of maintaining the health of the entire oral cavity which has a significant impact on the body, both physically and psychologically. We believe that the success of the dental treatment our guests receive is the result of a respectful and authentic relationship between the guest themselves and our staff. Therefore, we will always take the time to get to know you as a person and not just as someone ‘who owns a set of teeth’. We will never make decisions for you. Our job and commitment is to properly educate you and explain complicated matters in a simple way, and to offer you a variety of options to choose from. This is the only way we can make sure your decisions will be in alignment with your own personal values and wishes. We firmly believe that everyone has the right to either choose to support their own health, or say ‘no’ to anything they may not want to experience.